Qui est en ligne ?
Il y a en tout 1 utilisateur en ligne :: 0 Enregistré, 0 Invisible et 1 Invité

Aucun

Novembre 2017
LunMarMerJeuVenSamDim
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendrier

Statistiques
Nous avons 637 membres enregistrésL'utilisateur enregistré le plus récent est oceanecanariaNos membres ont posté un total de 10843 messagesdans 6439 sujets

Partagez
Voir le sujet précédentAller en basVoir le sujet suivant
avatar
Yoan
Admin
Admin
Messages : 9459

[Zoonaute news] Zeeschildpad met beperking wordt opgevangen in Sea Life Blanckenberge

le Lun 07 Oct 2013, 16:29
Een ernstig gehandicapte zeeschildpad uit Florida zal naar SEA LIFE Blankenberge verhuizen om intensieve zorg op maat te ontvangen.

Door een aanvaring met een boot voor de kust van Florida is de jonge zeeschildpad zijn vermogen om te duiken volledig kwijt geraakt. Hierdoor kan hij niet meer in de vrije natuur overleven. Na een verblijf in gespecialiseerde opvangcentra in Marathon, Florida (Verenigde Staten) en Weymouth (Verenigd Koninkrijk) krijgt de schildpad nu een definitieve thuis in Blankenberge, waar hij alle nodige aandacht en zorg zal ontvangen van het team ervaren dierenverzorgers.

“De dierenverzorgers van SEA LIFE Blankenberge hebben al bijna twee decennia lang ervaring met het verzorgen van dieren met speciale behoeften” licht bioloog Manu Potin toe. “Het team is verantwoordelijk voor de opvang en rehabilitatie van meer dan 350 zeehonden sinds de oprichting van het enige zeehondenopvangcentrum van België. Daarnaast hebben onze dierenverzorgers verschillende fokprogramma’s opgezet en zijn zij betrokken bij diverse onderzoeksprojecten”.

Het personeel van SEA LIFE kijkt erg uit naar de komst van de schildpad. Manu Potin: “De schildpad zal erg veel zorg en aandacht nodig hebben, maar zal ons ook helpen om bezoekers voor te lichten over de serieuze gevaren waarmee deze dieren worden geconfronteerd in het wild. Zeeschildpadden – en, helaas maar waar, de meeste schildpaddensoorten – zijn ernstig bedreigde dieren en met de komst van een zeeschildpad met beperking kunnen wij nu heel goed uitleggen hoe dat komt, en wat we hieraan kunnen doen”.

Over de hele wereld zijn SEA LIFE attracties actief betrokken bij de bescherming van de schildpad. Zo is er recentelijk een schildpaddenopvangcentrum geopend op het Griekse eiland Zakynthos, is er een succesvol opvangcentrum voor zeeschildpadden bij SEA LIFE Weymouth en heeft SEA LIFE Blankenberge een lokaal schildpaddenopvangcentrum dat momenteel volledig volzet is.

De zeeschildpad zal maandag 14 oktober verhuisd worden van SEA LIFE Weymouth naar SEA LIFE Blankenberge. Na een quarantaineperiode van tien dagen zal de schildpad op donderdag 24 oktober verhuizen naar zijn nieuwe thuis, de grote Oceaan Tank van het national marine park in Blankenberge.

_________________
"Si les abeilles disparaissaient, l'homme n'aurait plus que quatre années à vivre"; Albert Einstein

« Le but d'un zoo est de ne pas tenir des animaux, mais d'assurer le futur des espèces »
avatar
Yoan
Admin
Admin
Messages : 9459

Re: [Zoonaute news] Zeeschildpad met beperking wordt opgevangen in Sea Life Blanckenberge

le Lun 07 Oct 2013, 16:44
Une tortue gravement handicapée originaire de la Floride se déplacera à SEA LIFE Blankenberge pour recevoir des soins intensifs adaptés.
 
A cause d'une collision avec un bateau au large des côte de la Floride, la jeune tortue a complètement perdu sa capacité à plonger et donc, elle ne peut pas survivre dans la nature. Après avoir séjourné dans des centres spécialisés à Marathon en Floride (États-Unis) et Weymouth (Royaume-Uni), la tortue rejoint la Belgique.

_________________
"Si les abeilles disparaissaient, l'homme n'aurait plus que quatre années à vivre"; Albert Einstein

« Le but d'un zoo est de ne pas tenir des animaux, mais d'assurer le futur des espèces »
Voir le sujet précédentRevenir en hautVoir le sujet suivant
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum